Stiefplancoach

Voor samengestelde gezinnen

Je bent gescheiden, alles is gelukkig achter de rug en geregeld. Je hebt inmiddels een nieuwe relatie en gezin. Een spannende tijd voor iedereen. Hoe zorg je met je partner en kinderen dat alles goed blijft lopen en iedereen voldoende ruimte krijgt binnen het nieuwe (samengestelde) gezin. Je wilt problemen graag voor zijn. Stiefplancoaching helpt om samen nieuwe afspraken te maken binnen de veranderde gezinssituatie.

Gratis kennismaken
Stiefplan samengesteld gezin

Nieuw gezin, nieuwe afspraken

Wie is verantwoordelijk voor de opvoeding? Mag je stiefzoon een tattoo? Welke school is het beste? Waar, wanneer en tot hoe laat mag je dochter uit? Hoeveel kledinggeld geef je de kinderen en is de nieuwste mobiel wel het juiste verjaarscadeau? Kortom vragen waar iedere ouder en opvoeder mee te maken heeft en die in ieder gezin spelen. Samengesteld gezin of niet. Het liefst maak je hierover onderling afspraken. Met je partner, de kinderen en met respect voor alles wat eerder is afgesproken tussen de biologische ouders.

Dit kan lastig zijn. Er spelen zoveel emoties, eerdere regelingen en ervaringen. Hierbij komt de relatie tussen kinderen, stiefouder en biologische ouder(s) soms op scherp te staan. Vooral bij kinderen geeft dit onzekerheid. Een onafhankelijke Stiefplancoach helpt jullie.

Als ervaren scheidingsmediator en onafhankelijk Stiefplancoach praten we met jou, je partner en de kinderen. We hebben ervaring met gezinsbegeleiding bij scheidingen en in samengestelde gezinnen. Wij kunnen ook in lastige situaties een open gesprek voeren, zodat iedereen zich gehoord voelt. Daarbij hebben we juist voor de kinderen extra aandacht. Zij zijn kwetsbaar als het reilen en zeilen in de nieuwe situatie niet soepel loopt.

We bekijken welke afspraken zijn gemaakt in eerdere Ouderschapsplannen en wegen de belangen van alle betrokkenen goed af. Dit geeft rust en overzicht. We adviseren en helpen jullie om in goed overleg nieuwe afspraken met elkaar te maken. Als jij, je partner en de kinderen zich goed voelen bij deze afspraken, leggen we ze vast in een Stiefplan. Dit is een ouderschapsplan voor het nieuwe (samengestelde) gezin.

Over ons
Locatie Scheiden Zonder Zorgen
Stiefplancoaching gezin kinderen

Wat houdt Stiefplancoaching in?

Stiefplancoaching bestaat uit een traject met persoonlijke coaching gesprekken voor het hele gezin. Daarbij maken we ook gebruik van een lesboek om de gesprekken goed te kunnen voorbereiden. Meestal zijn vijf gesprekken voldoende. Daarna stellen we samen een nieuw Ouderschapsplan op.

  • 5 Persoonlijke coaching gesprekken van 1 uur
  • Lesboek
  • Opstellen van een nieuw Ouderschapsplan (Stiefplan)
Veelgestelde vragen

Wat kost het?

Het complete traject kost € 750,– (incl. btw). Mochten in overleg meer dan 5 gesprekken nodig zijn, dan komen daar extra kosten bij op basis van €80,-  per uur.

Ben je op zoek naar helderheid en rust in je nieuwe gezin? Kies voor Stiefplancoaching. Scheiden Zonder Zorgen heeft al honderden cliënten geholpen aan een goede, gedragen oplossing. Zónder stress en juridische strijd. En met oog voor de kinderen. Maak vandaag nog een afspraak voor een persoonlijke kennismaking met je Stiefplancoach. Dit kan fysiek maar óók online! Wij helpen jullie graag verder op weg.

Maak een afspraak
Stiefplancoaching gesprek