Scheidingsmediator

Scheiden is altijd een zorg, niet alleen voor jezelf, maar ook voor jullie kinderen. Een scheidingsmediator van Scheiden Zonder Zorgen helpt je die zorg te ontnemen.

We helpen je met financiële en praktische beslissingen, maar ook met jullie emoties. Hoe regelen we de verkoop van het huis of wie blijft er wonen? Hoe regelen we “gezamenlijk” ondernemerschap? Hoe berekenen we de alimentatie bedragen, maar vooral hoe wordt dit goed geregeld voor jullie kinderen. Of je nu vriendschappelijk uit elkaar gaat of niet, een onafhankelijke scheidingsmediator helpt jullie er snel samen uit te komen en alles goed te regelen.

Gratis kennismaken

Vrijblijvend contact?

Wat kunnen wij voor jullie betekenen? Laat hier je gegevens achter, wij helpen jullie graag op weg. Dit kan fysiek maar óók online!

Scheiden Zonder Zorgen is als onafhankelijke scheidingsmediator neutraal en kiest geen partij. Wij oordelen niet. Alle praktische zaken maken we voor jullie in orde en stapsgewijs zetten we de stappen die nodig zijn om de scheiding te regelen. Zodat jullie daarna allebei onafhankelijk van elkaar verder kunnen, maar met een goed gevoel de relatie uitstappen.

Team Scheiden Zonder Zorgen
Scheidingsmediation in Harderwijk

Via scheidingsmediation worden alle afspraken vastgelegd in een (echtscheidings)convenant. Als jullie samen kinderen hebben, wordt daar ook een ouderschapsplan in mee genomen en opgesteld. Dit is wettelijk verplicht.

Je wilt je kinderen zo veel mogelijk ruzie besparen, dus probeer je een rechtszaak uit de weg te gaan.  Met de keuze voor een scheidingsmediator van Scheiden Zonder Zorgen, hou je deze procedure zo makkelijk mogelijk.

Scheiden en kinderen

Waarom kiezen voor
een scheidingsmediator?

Onafhankelijke, deskundige begeleiding

Onze scheidingsmediators zijn o.a. erkend MfN-registermediator mét familie-accreditatie. Een kwalitatieve scheidingsbemiddelaar met exact de juiste kennis, ervaring en vaardigheden. Wel zo’n fijn idee.

Extra ondersteuning bij kinderen

Scheiden Zonder Zorgen is gespecialiseerd in scheidingssituaties met kinderen. Voor een zorgvuldige begeleiding, een luisterend oor en zo min mogelijk conflicten. Want dat verdienen ze.

Scheiden met subsidie

Weten of jullie ook in aanmerking komen voor overheidssubsidie bij scheidingsmediation? Scheiden Zonder Zorgen zoekt het graag voor je uit.

Gratis kennismakingsgesprek

Willen jullie scheiden? Neem gerust contact op voor een korte kennismaking. En de beste oplossing. Voor iedereen.

Wij hebben de kennis, kunde en kwaliteit in huis om je bij te staan. En dat is heel belangrijk bij het begeleiden van een scheiding. Wij als mediators bij Scheiden Zonder Zorgen zijn ingeschreven bij het MfN-register (Mediatorsfederatie Nederland) en aangesloten bij de Nederlandse Mediators vereniging (NMv), de Raad voor Rechtsbijstand (gekwalificeerde High Trust-praktijk) en het Juridisch Loket. Hierdoor kunnen wij tot een kwalitatieve oplossing komen voor iedereen.

Certificering & samenwerking
Scheidingsmediation in Apeldoorn
Scheidingsmediation Petra in Apeldoorn

Dit kan per situatie verschillen, maar er zijn wel elementen waarover we al duidelijkheid kunnen geven en die we kunnen berekenen. Wil je alvast een overzicht van de kosten hebben? Dan kun je de kosten berekenen via onze berekenmodule.

Bereken jullie kosten

Kantoor in Harderwijk en Apeldoorn

Als dé scheidingsmediator op de Veluwe kunnen wij jullie ontvangen in Harderwijk en in Apeldoorn op ons kantoor. Vanzelfsprekend bieden wij ook support aan klanten buiten deze steden. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek kunnen wij onze mogelijkheden doornemen. Wij ontlasten jullie graag en helpen de scheiding goed af te handelen.

Scheiden is geen pretje, maar jullie kunnen het praktisch gezien wel goed regelen en afhandelen. Hebben jullie een gezin met kinderen, een koophuis of een bedrijf? Dan zijn de zorgen vaak nog groter. Dan is de kans op kopzorgen groot. Naast alle emotionele dingen, kunnen wij ook begeleiding bieden in financiële keuzes.

Als scheidingsmediator ontzorgen we jullie zo veel mogelijk, bespreken we de mogelijkheden en lopen we alle stappen samen door.

Kom gratis kennismaken
Scheidingsmediators Apeldoorn

Een scheidingsmediator helpt bij financiële en praktische beslissingen, maar heeft ook aandacht voor boosheid en emoties. Van keuzes over de kinderen tot de afspraken over de woning en/of het bedrijf. Ze houden het overzicht en zorgen dat alle stappen die nodig zijn gezet worden. Zodat de partijen daarna onafhankelijk van elkaar verder kunnen.

Met de hulp van een scheidingsmediator, weten jullie zeker dat iemand met de juiste kennis en ervaring alle stappen van de scheiding begeleidt. Zo kunnen jullie zo soepel en efficiënt mogelijk de scheiding doorlopen. Naast de emotionele aspecten van scheiden, zijn er ook vaak financiële keuzes die gemaakt moeten worden. De mediator ontzorgt en begeleidt zorgvuldig alle punten.

Volledig online scheiden met mediator kan. Tijdens een intakegesprek, middels videobellen, beoordelen de mediators welke uitdagingen er voor jullie liggen. Door online contact, videobellen, met de mediator in een beveiligde omgeving en per e-mail, begeleiden de mediators de scheiding en helpen bij het vinden van oplossingen die voor beide partijen goed voelen. Lees meer.

De kosten van een scheidingsmediator zijn afhankelijk van jullie situatie. Soms is het, onder bepaalde voorwaarden, mogelijk om geheel of bijna gratis de scheiding te regelen. Gebruik onze rekentool voor een exacte berekening. Het onderstaande rekenvoorbeeld geeft een beeld van de kosten: Het gaat hier om een huwelijk in gemeenschap van goederen met twee minderjarige kinderen. Kosten:

  • Basistarief mediation incl. convenant – €1.695
  • Ouderschapsplan minderjarige kinderen – €295
  • Indienen verzoek scheiding door advocaat – €275
  • Griffierecht rechtbank – €309
  • Totaal incl. BTW – €2.574