Scheidingsmediator Zutphen

De kogel is door de kerk, jullie gaan uit elkaar. De impact van een scheiding kan een enorme impact hebben op je eigen leven en mogelijk dat van je kinderen. Het is fijn als deze impact zo beperkt mogelijk blijft door tot goede afspraken te maken. Dit maakt het zowel voor jullie als voor jullie kinderen makkelijker om hier een goede weg in te vinden. Als scheidingsmediator nabij Zutphen helpen wij op een manier van elkaar te scheiden die goed voelt voor jou, je partner en eventueel betrokken kindereen.

Iedere scheiding gaat gepaard met financiële maar ook praktische beslissingen. Wij helpen een antwoord te krijgen op vragen als: wat gaat er gebeuren met het huis en de spullen die jullie delen? Wat regelen jullie voor de kinderen? En wat gebeurd er met jullie bedrijf? Door hier samen goed over na te denken, komen we stap voor stap vooruit en is alles straks netjes geregeld. Voor nu en voor de toekomst. En daar helpen wij als scheidingsmediator in de omgeving van Zutphen graag bij.

Vrijblijvend contact?

Wat kunnen wij voor jullie betekenen? Laat hier je gegevens achter, wij helpen jullie graag op weg. Dit kan fysiek maar óók online!

Zijn jullie op zoek naar een neutrale, maar persoonlijke scheidingsmediator in de omgeving van Zutphen? Wij van Scheiden Zonder Zorgen helpen jullie graag! Het is ons doel om ervoor te zorgen dat de praktische zaken geregeld zijn op een manier die voor jullie beide goed voelt. Tijdens onze scheidingsmediation nemen we stap voor stap door wat voor jullie belangrijk is. Zo zorgen we ervoor dat, ondanks jullie besluit om zonder elkaar verder te gaan, jullie zonder nare gevoelens uit elkaar gaan. Ruimte en respect is nodig om elkaar op een fijne manier los te laten.

Vrijblijvend kennismaken
Scheidinsmediation in Zutphen
Mike en Petra

Bij een goede bemiddeling en begeleiding is het van ongekend belang dat de juiste degene die jullie begeleid voldoende kennis en ervaring in huis heeft. Alleen dan is er aandacht voor wat voor jullie belangrijk is en verloopt alles op een manier die voor jullie beide goed voelt, zowel tijdens als na de scheiding.

Scheiden Zonder Zorgen is als scheidingsmediator ingeschreven bij de MfN (Mediators federatie Nederland), aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand (gekwalificeerde High Trust-praktijk) en werkzaam bij het Juridisch Loket.

Tevens is Scheiden Zonder Zorgen aangesloten bij de NMv (Nederlandse Mediators vereniging). Zo zijn jullie ervan verzekerd dat wij als scheidingsmediator nabij Zutphen in staat zijn samen met jullie goede afspraken te maken en alles goed te regelen.

Certificering & samenwerking

Zodra we er samen uitgekomen zijn, leggen wij als scheidingsmediator de gemaakte afspraken vast in een convenant, ook wel een vaststellingsovereenkomst genoemd. Wanneer er kinderen in het spel zijn, wordt er ook meteen een ouderschapsplan opgesteld. Deze is wettelijk verplicht. In het ouderschapsplan worden de afspraken rondom de kinderen duidelijk beschreven. Hoe verdelen jullie de zorg en opvoeding? Wie is verantwoordelijk voor de kosten hiervoor? Hoe maken jullie samen belangrijke beslissingen voor het kind? Dit zorgt voor helderheid aan beide kanten en komt uiteindelijk ten goede van de kinderen. Kies voor onze scheidingsmediation in Zutphen. Hiermee zijn jullie ervan verzekerd dat de kinderen niet de dupe worden van jullie scheiding.

Scheiden en kinderen
Locatie Scheiden Zonder Zorgen Apeldoorn
Scheidingsmediation in omgeving Zutphen

De kosten van scheidingsmediation hangt sterk af van jullie persoonlijke situatie. Denk hierbij of jullie een huur of koopwoning hebben, het soort huwelijk, inkomen, etc. Aan de hand van een aantal persoonlijke gegevens kunnen wij van tevoren de kosten voor je berekenen. Neem daarvoor gerust contact op. Ben je benieuwd wat scheidingsmediation nabij Zutphen in jullie situatie ongeveer kost? Gebruik dan onze berekenmodule.

Bereken jullie kosten

Waarom kiezen voor
scheidingsmediation nabij Zutphen

Onafhankelijke, deskundige begeleiding

De mediators van Scheiden Zonder Zorgen nabij Zutphen zijn o.a. erkend MfN-registermediator mét familie-accreditatie. Een kwalitatieve scheidingsbemiddelaar met exact de juiste kennis, ervaring en vaardigheden. Wel zo’n fijn idee.

Extra ondersteuning bij kinderen

Scheiden Zonder Zorgen is specialist in scheidingssituaties met kinderen. Wij zorgen voor een zorgvuldige begeleiding, een luisterend oor en zo min mogelijk conflicten. Want dat verdienen ze.

Scheiden met subsidie

Ook weten of jullie in aanmerking komen voor subsidie voor het aanvragen van scheidingsmediation? Scheiden Zonder Zorgen zoekt het graag voor je uit.

Gratis kennismakingsgesprek

Gaan jullie scheiden? Neem gerust contact op voor een korte kennismaking. Kosteloos én de beste oplossing. Voor iedereen.

Wanneer jullie elkaar het liefst niet meer zien of ver van elkaar wonen, kan een online scheidingsmediation de oplossing bieden. Veel stellen vinden dit een fijne en praktische vorm van mediation. Momenteel vindt 80% van onze dossiers dan ook online plaats. Met online scheidingsmediation kunnen we jullie op afstand begeleiden bij het maken van de nodige afspraken en maken wij aan de hand hiervan een covenant en in het geval van kinderen een ouderschapsplan. Bekijk gerust wat een online mediation voor jullie kan betekenen.

Online scheidingsmediation
Online scheidingsmediation in Zutphen

Onze mediation locaties

Om iedereen, als dé scheidingsmediator op de Veluwe, zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben wij twee kantoren: één in Apeldoorn en één in Harderwijk. Uiteraard helpen wij hier ook cliënten in omliggende steden als Zutphen, Deventer en Arnhem. Voel je dan ook vrij om contact met ons op te nemen om jullie scheiding in Zutphen zo goed mogelijk te regelen. Tijdens een gratis kennismakingsafspraak kunnen we de mogelijkheden en bijkomende kosten met elkaar bespreken. Kort daarna kunnen we samen stap voor stap jullie scheiding gaan regelen.

Scheiden is een uitdagend proces. Hulp van een erkende scheidingsmediator zorgt ervoor dat de scheiding soepel verloopt en dat er aandacht is voor wat jullie belangrijk vinden. Zeker wanneer jullie samen een woning, bedrijf of kinderen hebben, zie je waarschijnlijk als een berg op tegen de scheiding. Schakel ons in als scheidingsmediator. Dan zijn jullie ervan verzekerd dat jullie worden ontzorgd en dat alle belangrijke zaken worden besproken en vastgelegd. Samen erin, samen eruit.

Kom gratis kennismaken
Mediation nabij Zutphen

De kosten zijn afhankelijk van de situatie. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om geheel of bijna gratis de scheiding te regelen. Onze rekentool helpt bij het maken van een exacte berekening. Hieronder een voorbeeld: Kees en Marianne zijn getrouwd in gemeenschap van goederen en hebben twee minderjarige kinderen. Kosten:

  • Basistarief mediation incl. convenant – €1.695
  • Ouderschapsplan minderjarige kinderen – €295
  • Indienen verzoek scheiding door advocaat – €275
  • Griffierecht rechtbank – €309
  • Totaal incl. BTW – €2.574

Scheidingsmediation helpt om de stappen van de scheiding zo soepel en efficiënt mogelijk te doorlopen. Een mediator heeft namelijk de juiste kennis en ervaring om hierbij te helpen. Tijdens het scheiden spelen er allerlei emotionele en financiële zaken. Een scheidingsmediator begeleidt en ontzorgt op alle punten op een zorgvuldige wijze.

Scheidingsmediation is het bemiddelen tijdens het proces van scheiden. Hierbij worden, met behulp van een onafhankelijke bemiddelaar, in goed overleg de benodigde afspraken vastgelegd. Er wordt met elkaar gekeken naar oplossingen die voor allebei de partijen goed voelen. Er wordt altijd gezocht naar een mogelijke win-winsituatie.

Volledige online scheidingsmediation kan. Doormiddel van videobellen vindt er een intakegesprek plaats, waarbij de mediators inventariseren wat er speelt en wat de uitdagingen zijn. Via een beveiligde omgeving (videobellen) en/of per e-mail, begeleiden de mediators de scheiding en helpen zo bij het vinden van een toekomstgerichte oplossing. Lees meer.