Scheidingsmediator Harderwijk

Het besluit om te gaan scheiden heeft een enorme impact op jouw leven en dat van je kinderen. Daarom is het fijn als de impact zo klein mogelijk blijft. Als Scheidingsmediator in Harderwijk helpen we je graag met alles wat erbij komt kijken.

Bij het regelen van een scheiding komen vaak financiële en praktische beslissingen aan bod. Ook komen er veel vragen op je af, zoals: Wat is beste regeling voor de kinderen? Wat doen we met het huis? Wat gebeurt er met een (gezamenlijk) bedrijf?

Scheiden Zonder Zorgen helpt je met behulp van onze scheidingsmediator bij al deze vragen. Zo kunnen jullie alles snel en goed regelen.

Vrijblijvend contact?

Wat kunnen wij voor jullie betekenen? Laat hier je gegevens achter, wij helpen jullie graag op weg. Dit kan fysiek maar óók online!

Wij als scheidingsmediator in Harderwijk is een onpartijdige en neutrale bemiddelaar tijdens de scheiding. Je kan op Scheiden Zonder Zorgen vertrouwen voor het begeleiden van de praktische zaken zodat alles op een goede manier wordt geregeld. Onze scheidingsmediators in Harderwijk nemen stap voor stap alle aspecten met jullie door en  zorgt er op deze manier voor dat jullie zonder vervelende gevoelens uit elkaar gaan. Ruimte en respect voor elkaar vinden wij bij Scheiden Zonder Zorgen erg belangrijk.

Vrijblijvend kennismaken
Scheidingsmediator in Harderwijk

Wanneer jullie er met elkaar uit zijn gekomen, zal de scheidingsmediator de gemaakte overeenkomst vastleggen in een vaststellingsovereenkomst of covenant. Als jullie samen kinderen hebben, stelt de scheidingsmediator ook een ouderschapsplan op. Dit is wettelijk verplicht en het zorgt ervoor dat er wat betreft de kinderen duidelijke afspraken worden gemaakt. Zo zorgen jullie ervoor dat de impact van de scheiding op de kinderen zo beperkt mogelijk is. Kies daarom ook voor Scheiden Zonder Zorgen: dé scheidingsmediator in Harderwijk. Hiermee zijn jullie ervan verzekerd dat alles op een goede manier verloopt, zowel voor jullie als voor de kinderen.

Scheiden en kinderen
Locatie voor mediation in Harderwijk

De juiste begeleiding draagt bij aan een soepel en goed verloop van de echtscheiding voor beide partijen. Goede begeleiding met de juiste kennis, kwaliteit en kunde is daarom van groot belang.

Wij als scheidingsmediator in Harderwijk zijn dan ook ingeschreven bij de MfN (Mediators federatie Nederland), aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand (gekwalificeerde High Trust-praktijk) en werkzaam voor het Juridisch Loket.

Bovendien is Scheiden Zonder Zorgen aangesloten bij de NMv (Nederlandse Mediators vereniging) Zo zijn jullie ervan verzekerd dat er een juiste oplossing wordt gevonden van kwaliteit.

Certificering & samenwerking

De kosten van onze scheidingsmediators in Harderwijk hangen van jullie situatie af. Wij kunnen vooraf de kosten voor jullie berekenen aan de hand van een aantal persoonlijke gegevens. Onze berekenmodule helpt je eenvoudig bij het maken van de berekening, zo krijg je een goed beeld van wat de kosten ongeveer zullen zijn.

Bereken jullie kosten

Waarom kiezen voor een
scheidingsmediator Harderwijk

Onafhankelijke, deskundige begeleiding

Onze Scheidingsmediators in Harderwijk zijn allemaal o.a. erkend MfN-registermediator mét familie-accreditatie. Zo weet u zeker dat u wordt begeleid door een kwalitatieve scheidingsbemiddelaar met exact de juiste kennis, ervaring en vaardigheden.

Extra ondersteuning bij kinderen

Scheiden Zonder Zorgen is gespecialiseerd in scheidingssituaties met kinderen. Zij verdienen tijdens dit proces zorgvuldige begeleiding, een luisterend oor en zo min mogelijk conflicten. Daar helpen wij bij.

Scheiden met subsidie

Weten jullie al of jullie in aanmerking komen voor overheidssubsidie voor een scheidingsmediatior? Scheiden Zonder Zorgen zoekt het graag voor jullie uit.

Gratis kennismakingsgesprek

Zijn jullie van plan te gaan scheiden? Neem gerust contact op voor een korte kennismaking. Vrijblijvend, kosteloos en de beste oplossing voor iedereen.

Als je ver uit elkaar woont of als je liever niet meer met elkaar aan tafel zit, dan kan online scheidingsmediation de perfecte oplossing zijn. Onder begeleiding op afstand – op door jullie gekozen tijden – maken jullie onder andere afspraken over de alimentatie, hoe je omgaat met de kinderen en wordt er een covenant opgesteld.

Op dit moment vinden 80% van onze dossiers online plaats en vinden veel cliënten dit prettig en handig. Bekijk gerust onze mogelijkheden.

Online scheidingsmediation
Petra Lap Harderwijk

Mediator in Harderwijk én Apeldoorn

Om jullie als dé scheidingsmediator op de Veluwe zo goed mogelijk te kunnen helpen hebben wij twee lokale kantoren. Naast ons kantoor in Harderwijk hebben wij namelijk ook een kantoor in Apeldoorn. Woon je niet in Apeldoorn of Harderwijk? Geen probleem. Ook dan helpen wij jullie graag op en zo prettig mogelijke manier te scheiden. Wij bieden een gratis kennismakingsafspraak aan waarin we de mogelijkheden en kosten met elkaar kunnen bespreken.

Mediation gezin met huisdier

Fijn is het nooit, maar de manier waarop een scheiding verloopt kan zo soepel mogelijk worden gemaakt voor beide partijen én de kinderen. Wanneer jullie bijvoorbeeld kinderen, een samengesteld gezin of een koopwoning hebben is de kans groot dat jullie veel kopzorgen zullen krijgen. Wanneer jullie ons als scheidingsmediator in Harderwijk inschakelen, zijn jullie ervan verzekerd dat jullie worden ontzorgd en dat alle aspecten zorgvuldig behandeld worden.

Kom gratis kennismaken

Een scheidingsmediator helpt bij het maken van de financiële en praktische keuzes die komen kijken bij een scheidingsprocedure. Ook geeft de mediator ruimte voor en aandacht aan emoties en eventuele boosheid. Van beslissingen over de kinderen tot de afspraken over woning en/of bedrijf. De mediator bewaakt de voortgang en houdt het overzicht. Zo zorgt de mediator ervoor dat alle stappen doorlopen worden en beide partijen na afloop onafhankelijk van elkaar verder kunnen.

Een scheidingsmediator begeleidt alle stappen die nodig zijn voor de scheiding. Met de juiste kennis en ervaring zorgt een mediator ervoor dat jullie alle stappen zo soepel en efficiënt mogelijk kunnen afwerken. Bij een scheiding komt natuurlijk veel emotie los, de mediator heeft hier aandacht voor en ontzorgt jullie ondertussen door het overzicht te houden van de praktische en financiële stappen.

Online contact met een scheidingsmediator is mogelijk Het is zelfs mogelijk om de volledige scheiding online te regelen. Hiervoor vindt er, doormiddel van videobellen, een intakegesprek plaats waarin de mediators inventariseren wat de uitdagingen zijn en wat er allemaal speelt. Door het online videobellen in een beveiligde omgeving en/of per e-mail, begeleiden de mediators de scheiding en helpen ze bij het vinden van gezamenlijke oplossingen. Lees meer

Voor het inschakelen van scheidingsmediator in Harderwijk zijn de kosten afhankelijk van jullie situatie. Onder bepaalde voorwaarden kan het zelfs voor komen dat (bijna) gratis is om de scheiding te regelen. Met behulp van onze rekentool krijgen jullie inzicht in de kosten voor jullie. Of Ook het onderstaande rekenvoorbeeld kan helpen: In dit geval zijn Kees en Marianne gehuwd in gemeenschap van goederen en hebben ze samen twee minderjarige kinderen. Kosten

  • Basistarief mediation incl. convenant – €1.695
  • Ouderschapsplan minderjarige kinderen – €295
  • Indienen verzoek scheiding door advocaat – €275
  • Griffierecht rechtbank – €309
  • Totaal incl. BTW – €2.574