Scheidingsmediator Arnhem

Een breuk tussen jou en je partner kan diepe sporen nalaten in jouw leven en wellicht dat van je kinderen. Het is essentieel om deze impact te minimaliseren. Niet alleen voor jullie, maar eventueel ook voor jullie kinderen. Als scheidingsmediator in de buurt van Arnhem staan wij klaar om jullie te ondersteunen in dit lastige proces.

Bij elke scheiding zijn er zowel financiële als praktische beslissingen die gemaakt moeten worden. We staan je bij om helderheid te krijgen in vragen zoals: wat is het plan voor de woning of jullie eigen onderneming? Hoe zorgen jullie voor de kinderen? Op welke manier verdelen jullie de eigendommen? Door hier samen constructief over te praten, bereiken jullie snel een overeenstemming en is alles in de toekomst goed op orde. En daar dragen wij als scheidingsmediator in de omgeving van Arnhem met plezier aan bij.

Vrijblijvend contact?

Wat kunnen wij voor jullie betekenen? Laat hier je gegevens achter, wij helpen jullie graag op weg. Dit kan fysiek maar óók online!

Onze scheidingsmediation in Arnhem

Zoeken jullie een neutrale en onbevooroordeelde scheidingsmediator in de buurt van Arnhem? Bij Scheiden Zonder Zorgen zijn jullie aan het juiste adres. Onze missie is om alle praktische aspecten voor jullie beiden op een zo harmonieus mogelijke manier te regelen. Gedurende onze scheidingsmediation doorlopen we gezamenlijk en gestructureerd alle essentiële onderwerpen. Hiermee streven we ernaar dat jullie respectvol en zonder wrok uit elkaar gaan, ongeacht de keuze om apart verder te leven. Wederzijds begrip en respect staan hierbij centraal.

Vrijblijvend kennismaken
Scheidingsmediation in Arnhem
Scheidinsmediators Mike en Petra

Voor effectieve bemiddeling en begeleiding is het cruciaal dat er voldoende kennis en ervaring aan boord is. Dit zorgt ervoor dat de echtscheidingsprocedure zowel tijdens als erna zo soepel en aangenaam mogelijk verloopt.

Scheiden Zonder Zorgen is als scheidingsmediator geregistreerd bij de MfN (Mediators federatie Nederland), verbonden aan de Raad voor Rechtsbijstand (erkende High Trust-praktijk) en actief bij het Juridisch Loket.

Daarnaast is Scheiden Zonder Zorgen lid van de NMv (Nederlandse Mediators vereniging). Dit garandeert dat wij als scheidingsmediator rond Arnhem samen met jullie een oplossing kunnen vinden die voor beiden bevredigend is.

Certificering & samenwerking

Zodra jullie tot een besluit zijn gekomen, zetten wij als gecertificeerde scheidingsmediator de overeengekomen afspraken op papier, hetzij in een convenant of een bekrachtigingsovereenkomst. Indien er kinderen betrokken zijn, wordt er direct een ouderschapsregeling opgesteld, wat wettelijk verplicht is. In deze regeling worden de afspraken betreffende de kinderen expliciet genoteerd. Dit schept duidelijkheid voor alle partijen en draagt positief bij aan het welzijn van de kinderen.

Ga voor onze scheidingsmediation in Arnhem. Hierdoor weten jullie zeker dat alles in goede banen wordt geleid en dat de kinderen niet lijden onder de echtscheiding.

Scheiden en kinderen
Scheidingsmediation in omgeving Arnhem

De kosten van scheidingsmediation in regio Arnhem variëren aanzienlijk op basis van jullie specifieke omstandigheden. Factoren zoals het type huwelijk, of jullie in een huur- of koopwoning wonen, jullie inkomen, en dergelijke spelen hierin een rol. Met enkele persoonlijke details kunnen we vooraf een schatting van de kosten voor jullie maken. Wil je een indicatie van wat scheidingsmediation rond Arnhem in jullie geval zou kosten? Probeer dan onze kostenberekeningstool.

Bereken jullie kosten

Waarom kiezen voor
Scheiden Zonder Zorgen nabij Arnhem

Onafhankelijke, deskundige begeleiding

De mediators van Scheiden Zonder Zorgen nabij Deventer zijn o.a. erkend MfN-registermediator mét familie-accreditatie. Een kwalitatieve scheidingsbemiddelaar met exact de juiste kennis, ervaring en vaardigheden. Wel zo’n fijn idee.

Extra ondersteuning bij kinderen

Scheiden Zonder Zorgen is specialist in scheidingssituaties met kinderen. Wij zorgen voor een zorgvuldige begeleiding, een luisterend oor en zo min mogelijk conflicten. Want dat verdienen ze.

 

Scheiden met subsidie

Ook weten of jullie in aanmerking komen voor subsidie voor het aanvragen van scheidingsmediation? Scheiden Zonder Zorgen zoekt het graag voor je uit.

Gratis kennismakingsgesprek

Gaan jullie scheiden? Neem gerust contact op voor een korte kennismaking. Kosteloos én de beste oplossing. Voor iedereen.

Als jullie een flinke afstand van elkaar wonen of elkaar om welke reden dan ook liever niet face-to-face ontmoeten, kan online scheidingsmediation uitkomst bieden. Op deze manier kunnen we jullie op afstand assisteren bij het treffen van de noodzakelijke regelingen, waaruit vervolgens een convenant en eventueel een ouderschapsplan voortvloeit. Veel koppels ervaren dit als een comfortabele en praktische benadering van scheidingsmediation. Op dit moment wordt 80% van onze zaken online afgehandeld. Ontdek gerust wat online scheidingsmediation voor jullie kan inhouden.

Online scheidingsmediation
Scheidingsmediator Petra Lap

Onze mediation locaties

Als dé scheidingsmediator van de Veluwe streven wij ernaar om iedereen optimaal te kunnen helpen. Daarom beschikken wij over twee vestigingen: één in Apeldoorn en één in Harderwijk. Vanzelfsprekend helpen wij hier ook cliënten in steden als Deventer, Zutphen en Arnhem. Schroom niet om contact met ons op te nemen voor begeleiding bij jullie scheiding in Arnhem. In een vrijblijvende kennismakingsafspraak verkennen we samen de opties en de bijbehorende kosten. Vervolgens gaan we gezamenlijk aan de slag.

Scheidingsmediation nabij Arnhem

Uit elkaar gaan is altijd een uitdaging en emotioneel beladen. De ondersteuning van van ons als scheidingsmediator in Arnhem zorgt voor een gestroomlijnd proces, in het belang van beide partners én eventuele kinderen. Vooral als jullie samen een huis, onderneming of kinderen delen, kan een scheiding als een enorme hindernis voelen. Door een scheidingsmediator in te schakelen, kunnen jullie rekenen op deskundige begeleiding en de zekerheid dat alle belangrijke zaken worden besproken en vastgelegd.

Kom gratis kennismaken

De kosten zijn afhankelijk van de situatie. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om geheel of bijna gratis de scheiding te regelen. Onze rekentool helpt bij het maken van een exacte berekening. Hieronder een voorbeeld: Kees en Marianne zijn getrouwd in gemeenschap van goederen, woonachtig in Anrhem en hebben twee minderjarige kinderen. Kosten:

  • Basistarief mediation incl. convenant – €1.695
  • Ouderschapsplan minderjarige kinderen – €295
  • Indienen verzoek scheiding door advocaat – €275
  • Griffierecht rechtbank – €309
  • Totaal incl. BTW – €2.574

Scheidingsmediation helpt om de stappen van de scheiding zo soepel en efficiënt mogelijk te doorlopen. Een mediator heeft namelijk de juiste kennis en ervaring om hierbij te helpen. Tijdens het scheiden spelen er allerlei emotionele en financiële zaken. Wij als scheidingsmediator begeleiden en ontzorgen jullie op alle punten op een zorgvuldige wijze.

Scheidingsmediation is het bemiddelen tijdens het proces van scheiden. Hierbij worden, met behulp van een onafhankelijke bemiddelaar, in goed overleg de benodigde afspraken vastgelegd. Er wordt met elkaar gekeken naar oplossingen die voor allebei de partijen goed voelen. Er wordt altijd gezocht naar een mogelijke win-winsituatie.

Volledige online scheidingsmediation kan. Doormiddel van videobellen vindt er een intakegesprek plaats, waarbij de mediators inventariseren wat er speelt en wat de uitdagingen zijn. Via een beveiligde omgeving (videobellen) en/of per e-mail, begeleiden de mediators de scheiding en helpen zo bij het vinden van een toekomstgerichte oplossing.