Scheidingsmediation

Een scheiding heeft een enorme impact op je leven. En dat van kinderen. Scheidingsmediation van Scheiden Zonder Zorgen helpt je die impact zo beperkt mogelijk te houden.

Los van alle emoties die het met zich meebrengt, komen er ook – soms heftige – financiële en praktische beslissingen bij kijken. Want wat gebeurt er met het huis? Jullie (gezamenlijke) bedrijf? Wat gaat de alimentatie bedragen, en hoe regelen jullie het goed voor de kinderen? Of je nu in goed overleg hebt besloten uit elkaar te gaan of niet, onafhankelijke scheidingsmediation helpt je er (snel) samen uit te komen. Alles goed te regelen. Want dat kan. Altijd.

Vrijblijvend contact?

Wat kunnen wij voor jullie betekenen? Laat hier je gegevens achter, wij helpen jullie graag op weg. Dit kan fysiek maar óók online!

Scheiden Zonder Zorgen is dé scheidingsmediator op de Veluwe. Als onafhankelijke scheidingsbemiddelaar zijn we onpartijdig, neutraal en onbevooroordeeld. We helpen jullie alle praktische zaken op een constructieve, zo prettig mogelijke manier te regelen. We loodsen jullie stapsgewijs door de scheiding heen, om zo goed mogelijk – weliswaar apart van elkaar – verder te kunnen. Zodat je, ondanks het feit dat jullie relatie is beëindigd, een goed gevoel overhoudt aan de manier waarop je uit elkaar bent gegaan. Met ruimte voor emotie en respect voor elkaar.

Gratis kennismaken
Team Scheiden Zonder Zorgen
Scheidingsmediation in Harderwijk

Zijn jullie eruit? Dan legt onze scheidingsmediator de door jullie gemaakte afspraken vast in een (echtscheidings)convenant. Hebben jullie kinderen? Dan nemen we meteen het opstellen van het (wettelijk verplichte) ouderschapsplan mee.

Bespaar je kinderen een vechtscheiding. De gang naar de rechter. Kies voor scheidingsbemiddeling van Scheiden Zonder Zorgen. Zo hou je de scheiding zo prettig mogelijk. En de onderlinge verhoudingen ook.

Scheiden en kinderen

Waarom kiezen voor
onze scheidingsmedation

Onafhankelijke, deskundige begeleiding

Onze scheidingsmediators zijn o.a. erkend MfN-registermediator mét familie-accreditatie. Een kwalitatieve scheidingsbemiddelaar met exact de juiste kennis, ervaring en vaardigheden. Wel zo’n fijn idee.

Extra ondersteuning bij kinderen

Scheiden Zonder Zorgen is gespecialiseerd in scheidingssituaties met kinderen. Voor een zorgvuldige begeleiding, een luisterend oor en zo min mogelijk conflicten. Want dat verdienen ze.

Scheiden met subsidie

Weten of jullie ook in aanmerking komen voor overheidssubsidie bij scheidingsmediation? Scheiden Zonder Zorgen zoekt het graag voor je uit.

Gratis kennismakingsgesprek

Willen jullie scheiden? Neem gerust contact op voor een korte kennismaking. En de beste oplossing. Voor iedereen.

Gratis kennismaken

De juiste kennis, kunde en kwaliteit. Essentieel bij een goede begeleiding en afronding van een echtscheiding of het uit elkaar gaan. De mediators van scheidingsmediation Scheiden Zonder Zorgen zijn ingeschreven in het MfN-register (Mediatorsfederatie Nederland), aangesloten bij de Nederlandse Mediators vereniging (NMv), de Raad voor Rechtsbijstand (gekwalificeerde High Trust-praktijk) en het Juridisch Loket. Voor een optimale, kwalitatieve oplossing, voor iedereen.

Certificering & samenwerking
Scheidingsmediation Petra in Apeldoorn
Scheidingsmediators Apeldoorn

De kosten van scheidingsmediation verschillen per situatie, toch zijn er een aantal handvatten die wij alvast kunnen berekenen. Wil je weten hoeveel het ongeveer gaat kosten? Bereken dan de kosten met onze berekenmodule.

Bereken jullie kosten

Mediation in Apeldoorn en Harderwijk

Als dé scheidingsmediator op de Veluwe hebben wij twee lokale kantoren waarmee we jullie zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Een kantoor in Apeldoorn en een kantoor in Harderwijk, vanzelfsprekend helpen wij ook klanten buiten deze gebieden. Wij helpen jullie graag om de scheiding goed te regelen. Tijdens gratis kennismakingsafspraken bespreken wij de mogelijkheden met elkaar.

Scheiden is nooit prettig, maar het kan wel goed geregeld worden. Hebben jullie kinderen, een koopwoning of een samengesteld gezin? Dan is de kans op kopzorgen groot. Los van alle emotionele zaken zijn er veel financiële keuzes die goed begeleid moeten worden.

Met scheidingsmediation worden jullie zoveel mogelijk ontzorgt en worden alle punten zorgvuldig besproken.

Kom gratis kennismaken
Scheidingsmediation in Apeldoorn

De kosten zijn afhankelijk van de situatie. In sommige gevallen is het, onder bepaalde voorwaarden, mogelijk om geheel of bijna gratis de scheiding te regelen. Gebruik onze rekentool voor een exacte berekening. Hieronder een rekenvoorbeeld: Marianne en Kees zijn gehuwd in gemeenschap van goederen en hebben twee minderjarige kinderen. Kosten:

  • Basistarief mediation incl. convenant – €1.695
  • Ouderschapsplan minderjarige kinderen – €295
  • Indienen verzoek scheiding door advocaat – €275
  • Griffierecht rechtbank – €309
  • Totaal incl. BTW – €2.574

Een scheidingsmediator heeft de juiste kennis en ervaring om alle stappen van de scheiding zo soepel en efficiënt mogelijk te doorlopen. Los van alle emotionele zaken zijn er veel financiële keuzes die gemaakt moeten worden. De Scheidingsmediator ontzorgt en begeleidt zorgvuldig alle punten.

Scheidingsmediation is bemiddeling tijdens het scheiden waarbij er, onder begeleiding van een onafhankelijke mediator, samen en in goed overleg de benodigde afspraken vastleggen. Hierbij wordt er samen gezocht naar oplossingen die voor beide partijen aanvaardbaar zijn. Er wordt gezocht naar een win-winsituatie.

Volledig online scheiden met mediation kan. Tijdens een intakegesprek, middels videobellen, inventariseren de mediators wat er allemaal speelt en welke uitdagingen er liggen. Met online mediation via een beveiligde omgeving (videobellen) en/of per e-mail, begeleiden de mediators de scheiding en het vinden van een toekomstgerichte oplossing. Lees meer.