Scheidingsmediation Harderwijk

Wanneer je besluit om te gaan scheiden, heeft dit een enorme impact op jouw leven en dat van je kinderen. Het is fijn als die impact zo beperkt mogelijk blijft. Scheidingsmediation in Harderwijk helpt je graag met de bijkomende aspecten.

Bij het regelen van een scheiding komen vaak financiële en praktische beslissingen kijken. Er zullen ook veel vragen aan bod komen, zoals: wat regelen jullie voor de kinderen? Wat gaat er gebeuren met het huis? Hebben jullie een (gezamenlijk) bedrijf? Wat gaat hiermee gebeuren?

Bij Scheiden Zonder Zorgen helpt onze scheidingsmediation je bij al deze vragen. Op deze manier kunnen jullie er snel uitkomen en wordt alles goed geregeld.

Vrijblijvend contact?

Wat kunnen wij voor jullie betekenen? Laat hier je gegevens achter, wij helpen jullie graag op weg. Dit kan fysiek maar óók online!

Scheidingsmediation in Harderwijk is een onpartijdige en neutrale bemiddelaar die u kan helpen bij het proces van een scheiding. Bij Scheiden Zonder Zorgen, zorgen wij er dan ook voor dat de praktische zaken op een juiste manier worden afgehandeld. Scheidingsmediation in Harderwijk neemt stapsgewijs alle belangrijke zaken met jullie door en zorgt ervoor dat jullie zonder vervelende gevoelens uit elkaar gaan. Ruimte en respect voor elkaar staat bij Scheiden Zonder Zorgen hoog in het vaandel.

Vrijblijvend kennismaken
Scheidingsmediators
Scheidingsmediation-Harderwijk-Scheiden-Zonder-Zorgen

Wanneer jullie er met elkaar zijn uitgekomen en er duidelijke afspraken zijn gemaakt, zal er een convenant of vaststellingsovereenkomst worden opgesteld. Hierin worden de gemaakte afspraken in vastgelegd. De scheidingsmediator zal deze taak op zich nemen. Als jullie kinderen hebben wordt er meteen een ouderschapsplan opgesteld, dit is wettelijk verplicht. Het is namelijk niet de bedoelingen dat de kinderen midden in een vechtscheiding belanden. Scheidingsmediation in Harderwijk kan helpen bij het maken van belangrijke afspraken en kan problemen voorkomen. Hiermee zijn jullie ervan verzekerd dat alles op een goede manier verloopt voor jullie zelf én de kinderen. 

Scheiden en kinderen

Het is van groot belang dat er bij het regelen van een echtscheiding een goede begeleiding met de juiste kennis, kwaliteit en kunde aanwezig is. Op deze manier verloopt de echtscheiding op een goede en fijne manier voor beide partijen. 

De scheidingsmediator in Harderwijk is dan ook ingeschreven bij de Mediators federatie Nederland (MfN), werkzaam voor het Juridisch Loket en aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand (gekwalificeerde High Trust-praktijk). 

Bovendien is Scheiden Zonder Zorgen aangesloten bij de NMv (Nederlandse Mediators vereniging). Zo zijn jullie ervan verzekerd dat er een juiste schikking wordt gevonden van een goede kwaliteit.

Certificering & samenwerking
scheidingsmediation-Harderwijk
scheiden-zonder-zorgen-scheidingsmediation harderwijk

De kosten van de scheidingsmediatoren in Harderwijk hangen af van jullie omstandigheden. Wilt u een indicatie van wat de kosten voor jullie ongeveer zullen zijn? Dan kunt u heel eenvoudig met behulp van onze rekenmodule de kosten uitrekenen. Wij berekenen de kosten vervolgens aan de hand van een aantal persoonlijke gegevens. 

Bereken jullie kosten

Waarom kiezen voor
scheidingsmedation Harderwijk

Onafhankelijke, deskundige begeleiding

Bij scheidingsmediation Harderwijk zijn al onze mediators erkend MfN-registermediator mét familie-accreditatie. Exact de juiste kennis, ervaring en vaardigheden, dat is wat je zoekt in een kwalitatieve scheidingsbemiddelaar.

Extra ondersteuning bij kinderen

Zoekt u een specialist in scheidingssituaties met kinderen? Kies dan voor Scheiden Zonder Zorgen. Wij zorgen altijd voor een zorgvuldige begeleiding, een luisterend oor en zo min mogelijk conflicten. Want dat verdienen de kinderen.

Scheiden met subsidie

Wellicht kommen jullie in aanmerking voor overheidssubsidie bij scheidingsmediation. Wil je hier meer over weten? Scheiden Zonder Zorgen zoekt het graag voor je uit.

Gratis kennismakingsgesprek

Willen jullie gaan scheiden? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Kosteloos én de beste oplossing. Voor iedereen.

Als je ver uit elkaar woont of als je liever niet meer met elkaar aan tafel zit, dan kan een online scheidingsmediation de perfecte oplossing zijn. Onder begeleiding op afstand – op door jullie gekozen tijden – maken julie onder andere afspraken over de alimentatie, hoe je omgaat met de kinderen en wordt er een covenant opgesteld.

Op dit moment vinden 80% van onze dossiers online plaats en vinden veel cliënten dit prettig en handig. Bekijk gerust onze mogelijkheden.

Online scheidingsmediation

Mediation in Harderwijk én Apeldoorn

Als dé scheidingsmediator op de Veluwe hebben wij twee kantoren waar jullie samen terecht kunnen. Naast ons kantoor in Harderwijk hebben wij namelijk ook een kantoor in Apeldoorn. Wij helpen uiteraard ook klanten die buiten deze twee gebieden vallen. Scheiden Zonder Zorgen helpt jullie graag bij het echtscheiden en dat dit op een zo’n prettig mogelijke manier gebeurt. Wij bieden een gratis kennismakingsafspraak aan waarin we de mogelijkheden en kosten met elkaar kunnen bespreken.

Een scheiding is nooit fijn, maar de manier waarop kan echter wel soepel verlopen voor beide partijen én de kinderen. Wanneer jullie bijvoorbeeld een koopwoning, kinderen of een  samengesteld gezin hebben is de kans groot dat jullie veel kopzorgen zullen krijgen. Wanneer jullie de scheidingsmediator in Harderwijk inschakelen, zijn jullie ervan verzekerd dat jullie worden ontzorgd en worden alle aspecten behandeld.

Kom gratis kennismaken
scheiden-zonder-zorgen-scheidingsmediation harderwijk

Er zijn veel zaken die invloed hebben op de kosten van scheiden. Soms is het zelfs mogelijk om geheel of bijna gratis te scheiden, maar hier hangen wel bepaalde voorwaarden aan. Met onze rekentool kan je een exacte berekening maken op basis van jullie situatie. Bekijk het onderstaande rekenvoorbeeld: Marianne en Kees zijn in gemeenschap van goederen getrouwd en hebben samen twee minderjarige kinderen. Kosten:

  • Basistarief mediation incl. convenant – €1.695
  • Ouderschapsplan minderjarige kinderen – €295
  • Indienen verzoek scheiding door advocaat – €275
  • Griffierecht rechtbank – €309
  • Totaal incl. BTW – €2.574

Met scheidingsmediation doorlopen jullie de scheiding met een onafhankelijke bemiddelaar die de juiste kennis en ervaring heeft. Zo kunnen jullie alle stappen van de scheiding zo soepel en efficiënt mogelijk doorlopen. Naast de emotionele zaken die spelen, zijn er vaak ook veel financiële keuzes die moeten worden gemaakt. De mediator helpt en ontzorgt alle punten op een zorgvuldige manier.

Scheidingsmediation is het bemiddelen tussen beide partijen tijdens de scheiding. Met de hulp en begeleiding van een onafhankelijke bemiddelaar, worden de benodigde afspraken in goed overleg vastgelegd. Er wordt hierbij gezocht naar oplossingen die voor beide partijen aanvaardbaar zijn. Het doel is altijd: zoeken naar een win-winsituatie.

Compleet scheiden online mét mediation? Dat kan. Door middel van videobellen vindt er een intakegesprek plaats waarbij de mediators een inventarisatie maken van wat er speelt en welke uitdagingen er liggen. Met online mediation via een veilige verbinding (videobellen) en/of per e-mail, ondersteunen de mediators de scheidingsprocedure en helpen bij het vinden van een toekomstgerichte oplossing. Lees meer.