Scheidingsmediation Apeldoorn

Wanneer jij en je partner besluiten om te gaan scheiden, heeft dit een enorme impact op het leven van jezelf en eventuele kinderen. Het is fijn dat die impact zo beperkt mogelijk blijft en daar helpt scheidingsmediation in Apeldoorn jullie mee.

Bij het regelen van een scheiding komen veel financiële en praktische beslissingen kijken. Vragen die een rol kunnen spelen zijn: Wat gaat er gebeuren met het huis of jullie (gezamenlijke) bedrijf? Of hoe verdelen jullie gezamenlijk gekochte spullen? Wat regelen jullie voor de kinderen? Bij Scheiden Zonder Zorgen helpen wij je als scheidingsmediator in Apeldoorn met het beantwoorden van deze vragen en dit vast te leggen. Op deze manier wordt alles goed geregeld en komen jullie er snel uit samen.

Vrijblijvend contact?

Wat kunnen wij voor jullie betekenen? Laat hier je gegevens achter, wij helpen jullie graag op weg. Dit kan fysiek maar óók online!

Scheidingsmediation in Apeldoorn door Scheiden Zonder Zorgen is neutraal en onpartijdig. Wij zorgen ervoor zorgen dat de praktische zaken op een zo’n prettig mogelijke manier worden geregeld. Onze scheidingsmediation neemt stapsgewijs alle zaken met jullie door, zodat uiteindelijk alles is besproken en netjes is vastgelegd. We streven ernaar dat jullie – ondanks dat jullie gaan scheiden – zonder nare gevoelens uit elkaar gaan. Ruimte en respect voor elkaar zijn erg belangrijk hierbij.

Vrijblijvend kennismaken
Petra scheidingsmediation in Apeldoorn
Scheidingsmediation in Apeldoorn

Wanneer jullie er samen uit zijn gekomen, legt onze scheidingsmediator de gemaakte afspraken vast in een convenant of een vaststellingsovereenkomst. Als jullie kinderen hebben wordt er meteen een – wettelijk verplicht – ouderschapsplan opgesteld. Het is belangrijk dat er duidelijke afspraken worden gemaakt over de kinderen en alles wat met hen te maken heeft. Kies voor onze scheidingsmediation in Apeldoorn. Hiermee zijn jullie ervan verzekerd dat alles op een goede manier verloopt en dat de kinderen niet de dupe worden.

Scheiden en kinderen

Het is essentieel bij een goede begeleiding dat de juiste kennis, kwaliteit en kunde aanwezig is. Op deze manier verloopt de echtscheiding op een zo’n prettig mogelijke manier, voor nu maar ook voor de toekomst.

Scheiden Zonder Zorgen in Apeldoorn is ingeschreven bij de MfN (Mediators federatie Nederland), aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand (gekwalificeerde High Trust-praktijk) en werkzaam bij het Juridisch Loket. Tevens is Scheiden Zonder Zorgen aangesloten bij de NMv (Nederlandse Mediators vereniging). Zo zijn jullie als stel ervan verzekerd dat er voldoende kennis en ervaring in huis is om jullie scheiding op een goede en prettige manier te begeleiden.

Certificering & samenwerking
Scheidingsmediation in Apeldoorn
Scheidingsmediation in Apeldoorn

De kosten van onze scheidingsmediators in Apeldoorn hangen af van de situatie. Aan de hand van een aantal persoonlijke gegevens kunnen wij van tevoren al een schatting geven van de kosten. Dus wil je erachter komen wat scheidingsmediation kost in jullie situatie? Dan kun je heel eenvoudig de kosten berekenen met onze berekenmodule.

Bereken jullie kosten

Waarom kiezen voor
scheidingsmediation Apeldoorn

Onafhankelijke, deskundige begeleiding

Bij Scheiden Zonder Zorgen in Apeldoorn zijn de mediators o.a. erkend MfN-registermediator mét familie-accreditatie. Een kwalitatieve scheidingsbemiddelaar met exact de juiste kennis, ervaring en vaardigheden. Wel zo’n fijn idee.

Extra ondersteuning bij kinderen

Scheiden Zonder Zorgen is specialist in scheidingssituaties met kinderen. Wij zorgen voor een zorgvuldige begeleiding, een luisterend oor en zo min mogelijk conflicten. Want dat verdienen ze.

 

Scheiden met subsidie

Ook weten of jullie in aanmerking komen voor subsidie voor het aanvragen van scheidingsmediation? Scheiden Zonder Zorgen zoekt het graag voor je uit.

Gratis kennismakingsgesprek

Gaan jullie scheiden? Neem gerust contact op voor een korte kennismaking. Kosteloos én de beste oplossing. Voor iedereen.

Wanneer jullie ver uit elkaar wonen of simpelweg niet meer met elkaar om de tafel willen zitten, kan een online scheidingsmediation een fijne oplossing bieden. Hierbij maken jullie – onder begeleiding op afstand – afspraken over bijvoorbeeld de kinderen en wordt er een covenant opgesteld. In dit convenant worden afspraken schriftelijk vastgelegd. Veel cliënten vinden dit een prettige en praktische manier van elkaar te scheiden. Momenteel vinden dan ook 80% van onze dossiers online plaats. Zie je het niet zitten om nog met je partner om tafel te gaan? Bekijk gerust wat een online scheidingsmediation voor jullie kan betekenen.

Online scheidingsmediation
Petra Lap online scheiden

Mediation in Apeldoorn én Harderwijk

Om jullie, als dé scheidingsmediator van de Veluwe, zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben wij twee locaties. Naast ons locatie in Apeldoorn is het namelijk ook mogelijk om op locatie in Harderwijk af te spreken voor scheidingsmediation. Vanzelfsprekend helpen wij ook cliënten in omliggende steden als Deventer, Zutphen en Arnhem. Wij helpen jullie graag om jullie scheiding zo goed mogelijk te regelen. Tijdens een gratis kennismakingsafspraak kunnen we kennismaken en de mogelijkheden en kosten met elkaar bespreken.

Het is nooit fijn om te scheiden. De scheiding kan onder begeleiding van ons echter wel soepel verlopen voor beide partijen én de kinderen. Wanneer jullie bijvoorbeeld een koopwoning of samengesteld gezin hebben is de kans groot dat je je daar zorgen over maakt.

Wanneer jullie een scheidingsmediator zoals wij inschakelen, zijn jullie ervan verzekerd dat jullie worden ontzorgd, dat alles netjes geregeld is en dat jullie op een zo goed mogelijke manier uit elkaar gaan. Hier heb je ook in de toekomst nog veel profijt van.

Kom gratis kennismaken
Scheidingsmediation bij Scheiden Zonder Zorgen

De kosten zijn afhankelijk van de situatie. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om geheel of bijna gratis de scheiding te regelen. Onze rekentool helpt bij het maken van een exacte berekening. Hieronder een voorbeeld: Kees en Marianne zijn getrouwd in gemeenschap van goederen en hebben twee minderjarige kinderen. Kosten:

  • Basistarief mediation incl. convenant – €1.695
  • Ouderschapsplan minderjarige kinderen – €295
  • Indienen verzoek scheiding door advocaat – €275
  • Griffierecht rechtbank – €309
  • Totaal incl. BTW – €2.574

Scheidingsmediation helpt om de stappen van de scheiding zo soepel en efficiënt mogelijk te doorlopen. Een mediator heeft namelijk de juiste kennis en ervaring om hierbij te helpen. Tijdens het scheiden spelen er allerlei emotionele en financiële zaken. De Scheidingsmediator begeleidt en ontzorgt en alle punten op een zorgvuldige wijze.

Scheidingsmediation is het bemiddelen tijdens het proces van scheiden. Hierbij worden, met behulp van een onafhankelijke bemiddelaar, in goed overleg de benodigde afspraken vastgelegd. Er wordt met elkaar gekeken naar oplossingen die voor allebei de partijen goed voelen. Er wordt altijd gezocht naar een mogelijke win-winsituatie.

Volledige online scheidingsmediation is mogelijk. Door middel van videobellen vindt er een intakegesprek plaats, waarbij de mediators inventariseren wat er speelt en wat de uitdagingen zijn. Via een beveiligde omgeving (videobellen) en/of per e-mail, begeleiden de mediators online de scheiding en helpen zo bij het vinden van een toekomstgerichte oplossing.

Neem contact op