Scheidingsmediation Apeldoorn

Wanneer jij en je partner besluiten om te gaan scheiden, kan dit een enorme impact gaan hebben op jouw leven en ook van je kinderen. Het is hierbij fijn dat die impact zo beperkt mogelijk blijft en daar helpt scheidingsmediation in Apeldoorn je graag bij.

Bij het regelen van een scheiding komen vaak financiële en praktische beslissingen kijken. Er komen vragen aan bod, zoals: wat regelen jullie voor de kinderen? Wat gaat er gebeuren met het huis of jullie (gezamenlijke) bedrijf? Bij Scheiden Zonder Zorgen helpt scheidingsmediation in Apeldoorn je bij al deze vragen. Op deze manier kunnen jullie er snel uitkomen en wordt alles goed geregeld.

Vrijblijvend contact?

Wat kunnen wij voor jullie betekenen? Laat hier je gegevens achter, wij helpen jullie graag op weg. Dit kan fysiek maar óók online!

Scheidingsmediation in Apeldoorn is een neutrale en onpartijdige bemiddelaar. Bij Scheiden Zonder Zorgen willen wij er dan ook voor zorgen dat de praktische zaken op een zo’n prettig mogelijke manier worden geregeld. Onze scheidingsmediation neemt stapsgewijs alle zaken met jullie door. Zo zorgen we ervoor dat jullie – ondanks dat jullie gaan scheiden – zonder nare gevoelens uit elkaar gaan. Ruimte en respect voor elkaar vinden wij dan ook belangrijk.

Vrijblijvend kennismaken
Schedingsmediation-in-Apeldoorn
Scheidingsmediation-Apeldoorn-Scheiden-Zonder-Zorgen

Wanneer jullie er samen uit zijn gekomen, legt onze scheidingsmediator de gemaakte afspraken vast in een convenant of een vaststellingsovereenkomst. Als jullie kinderen hebben wordt er meteen een – wettelijk verplicht – ouderschapsplan opgesteld. Het is belangrijk dat er duidelijke afspraken worden gemaakt over de kinderen. Neem je kinderen ook niet mee in een vechtscheiding wat leidt tot een rechter. Kies voor onze scheidingsmediation in Apeldoorn. Hiermee zijn jullie ervan verzekerd dat alles op een goede manier verloopt en dat de kinderen niet de dupe worden.

Scheiden en kinderen

Het is essentieel bij een goede begeleiding dat de juiste kennis, kwaliteit en kunde aanwezig is. Op deze manier verloopt de echtscheiding op een zo’n prettig mogelijke manier.

De scheidingsmediator in Apeldoorn is ingeschreven bij de MfN (Mediators federatie Nederland), aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand (gekwalificeerde High Trust-praktijk) en werkzaam bij het Juridisch Loket.

Tevens is Scheiden Zonder Zorgen aangesloten bij de NMv (Nederlandse Mediators vereniging). Zo zijn jullie ervan verzekerd dat er een passende oplossing wordt gevonden van kwaliteit.

Certificering & samenwerking
Scheidingsmediation-Apeldoorn
scheidingsmediation-Apeldoorn

De kosten van onze scheidingsmediatoren hangen af van de situatie. Aan de hand van een aantal persoonlijke gegevens kunnen wij van tevoren de kosten berekenen. Wil je erachter komen wat het ongeveer gaat kosten? Dan kun je heel eenvoudig de kosten berekenen met onze berekenmodule.

Bereken jullie kosten

Waarom kiezen voor
scheidingsmedation Apeldoorn

Onafhankelijke, deskundige begeleiding

Bij scheidingsmediation Apeldoorn zijn de mediators o.a. erkend MfN-registermediator mét familie-accreditatie. Een kwalitatieve scheidingsbemiddelaar met exact de juiste kennis, ervaring en vaardigheden. Wel zo’n fijn idee.

Extra ondersteuning bij kinderen

Scheiden Zonder Zorgen is specialist in scheidingssituaties met kinderen. Wij zorgen voor een zorgvuldige begeleiding, een luisterend oor en zo min mogelijk conflicten. Want dat verdienen ze.

 

Scheiden met subsidie

Ook weten of jullie in aanmerking komen voor subsidie voor het aanvragen van scheidingsmediation? Scheiden Zonder Zorgen zoekt het graag voor je uit.

Gratis kennismakingsgesprek

Gaan jullie scheiden? Neem gerust contact op voor een korte kennismaking. Kosteloos én de beste oplossing. Voor iedereen.

Wanneer jullie ver uit elkaar wonen of simpelweg niet meer met elkaar om de tafel willen zitten, kan een online scheidingsmediation de perfecte oplossing bieden. Hierbij maken jullie – onder begeleiding op afstand – afspraken over onder andere de kinderen en wordt er een covenant opgesteld. Veel cliënten vinden dit een fijne en handige manier en momenteel vinden 80% van onze dossiers dan ook online plaats. Bekijk gerust wat een online scheidingsmediation voor jullie kan betekenen.

Online scheidingsmediation
Scheidingsmediators

Mediation in Apeldoorn én Harderwijk

Om jullie, als dé scheidingsmediator op de Veluwe, zo goed mogelijk van dienst te zijn hebben wij twee kantoren. Naast ons kantoor in Apeldoorn hebben wij namelijk ook een kantoor in Harderwijk. Vanzelfsprekend helpen wij ook klanten die buiten deze gebieden vallen. Wij helpen jullie graag om de scheiding zo goed mogelijk te regelen. Tijdens een gratis kennismakingsafspraak kunnen we de mogelijkheden en de kosten met elkaar bespreken.

Het is nooit fijn om te scheiden. De scheiding kan echter wel soepel verlopen voor beide partijen én de kinderen. Wanneer jullie bijvoorbeeld een koopwoning of samengesteld gezin hebben is de kans groot dat jullie veel kopzorgen zullen hebben.

Wanneer jullie een scheidingsmediator inschakelen, zijn jullie ervan verzekerd dat jullie worden ontzorgd en worden alle aspecten zo goed mogelijk besproken.

Kom gratis kennismaken
Scheidingsmediation-Apeldoorn-Scheiden-Zonder-Zorgen

De kosten zijn afhankelijk van de situatie. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om geheel of bijna gratis de scheiding te regelen. Onze rekentool helpt bij het maken van een exacte berekening. Hieronder een voorbeeld: Kees en Marianne zijn getrouwd in gemeenschap van goederen en hebben twee minderjarige kinderen. Kosten:

  • Basistarief mediation incl. convenant – €1.695
  • Ouderschapsplan minderjarige kinderen – €295
  • Indienen verzoek scheiding door advocaat – €275
  • Griffierecht rechtbank – €309
  • Totaal incl. BTW – €2.574

Scheidingsmediation helpt om de stappen van de scheiding zo soepel en efficiënt mogelijk te doorlopen. Een mediator heeft namelijk de juiste kennis en ervaring om hierbij te helpen. Tijdens het scheiden spelen er allerlei emotionele en financiële zaken. De Scheidingsmediator begeleidt en ontzorgt en alle punten op een zorgvuldige wijze.

Scheidingsmediation is het bemiddelen tijdens het proces van scheiden. Hierbij worden, met behulp van een onafhankelijke bemiddelaar, in goed overleg de benodigde afspraken vastgelegd. Er wordt met elkaar gekeken naar oplossingen die voor allebei de partijen goed voelen. Er wordt altijd gezocht naar een mogelijke win-winsituatie.

Volledige online scheidingsmediation kan. Doormiddel van videobellen vindt er een intakegesprek plaats, waarbij de mediators inventariseren wat er speelt en wat de uitdagingen zijn. Via een beveiligde omgeving (videobellen) en/of per e-mail, begeleiden de mediators de scheiding en helpen zo bij het vinden van een toekomstgerichte oplossing. Lees meer.