Onze scheidingsmediators

Het klinkt zo makkelijk: we gaan scheiden. Maar waar moet je beginnen? En hoe zorg je ervoor, dat er – voor alle betrokken partijen – verstandige, toekomstbestendige beslissingen worden genomen? Zónder je daarbij door emotie te laten leiden? Vertel ons jullie verhaal, dan regelen wij de rest. Samen.

Onze ervaren mediators zijn gespecialiseerd in echtscheidingen, waarbij het belang van het kind altijd voorop staat. Scheiden Zonder Zorgen staat verder voor een deskundige en betrokken begeleiding, van begin tot eind.

✓ Onafhankelijk & onpartijdig
✓ Ervaren scheidingsmediators
✓ MfN registermediators
✓ High Trust praktijk
✓ Tevreden cliënten & succesvolle trajecten

Ik ben een kind van gescheiden ouders. Een echte vechtscheiding, waarbij ik regelmatig als boodschapper werd ingezet. Er veel ruzie was. Ook toen, als jongvolwassene, zag en voelde ik dat dat niet de manier was om je huwelijk te beëindigen. Het zoveel beter kan. En móet.

Toch heeft het nog 30 jaar geduurd voordat ik besloot echtscheidingsmediator te worden. En omdat je gezinnen en kinderen in een uiterst kwetsbare positie begeleidt, heb ik als mediator alle mogelijke kwalificaties behaald en ben ik inmiddels familie mediator, KIES-mediator (Kinderen In Een Scheiding) en stiefoudercoach. Alles om de scheiding – en alle facetten die daarbij komen kijken, op financieel, praktisch en emotioneel gebied – in zo goed mogelijke banen te leiden.

Niet de scheiding tekent een kind. Wél hoe die verloopt. Hoe je als ouders met elkaar omgaat. Want uiteindelijk krijgen zij de rekening. En die is – ik spreek uit ervaring – niet gering. Het kan op een goede manier, echt. Ook al lijkt de situatie uitzichtloos. Loopt jullie communicatie spaak of lijken jullie wensen en eisen mijlenver uit elkaar te liggen? Met Scheiden Zonder Zorgen kom je er altijd uit, samen. Wedden?

Petra Lap
Scheidingsmediator • Familie mediator • KIES mediator • Stiefoudercoach • Gecertificeerd online mediator

Mail Petra
Petra Lap Apeldoorn
Scheidingsmediation Mike

Het mediatorschap is een dankbare, mooie taak. Als bemiddelaar oordeel je niet. Je begeleidt, faciliteert en voorziet cliënten van vakspecifiek advies. Maar uiteindelijk maken zij zélf de afspraken. Zo wordt eenieder betrokken en ontstaat een gedragen oplossing, waarbij de belangen van alle betrokken partijen zijn overwogen. Ook al lijkt dat in het begin soms nog zó ver weg.

Onderliggende emoties zoals angst, schuldgevoelens, verdriet en boosheid staan soms in de weg bij het nemen van goed gefundeerde beslissingen. Of überhaupt het voeren van een gesprek. Ik hoor wat er – ook tussen de regels door – wordt gezegd en zorg ervoor dat jullie weer naar elkaar (gaan) luisteren. Met ruimte voor emotie en gesprek, is er veelal meteen meer duidelijkheid over hoe alles het beste geregeld kan worden. Blijven praten, blijven luisteren is zó belangrijk. Tijdens een relatie, maar ook bij het beëindigen daarvan. Voor een scheiding ‘zonder zorgen’. En daar help ik jullie graag bij.

Als partner van een ingenieursbureau voor gebouwgebonden installaties heb ik veel zakelijke knowhow en heb ik extra affiniteit met echtscheidingen van ondernemers. Wil je scheiden zonder advocaat en de daarbij horende kosten? Je scheiding zo snel en zorgeloos mogelijk laten verlopen? Voor jou en je bedrijf? Draai niet om de hete brei heen. Zet waardevolle stappen naar jouw nieuwe, eigen leven. Zonder elkaar, maar met een goed gevoel over hoe de relatie is afgerond. Dat is zóveel waard.

Drs. Mike Lap
Scheidingsmediator • Familie mediator

Mail Mike