Zorgeloos scheiden. Zó doe je dat.

Scheiden Zonder Zorgen fungeert als onafhankelijke, onpartijdige tussenpersoon bij echtscheidingen en (familie)conflictbemiddeling. Onze jarenlange ervaring en doortastende, transparante en zorgvuldige werkwijze zorgt ervoor dat jullie snel stappen kunnen maken. Tot afspraken komen. En de scheiding (goed) geregeld wordt.

Als jullie eenmaal hebben besloten je relatie te beëindigen, dan is daar waarschijnlijk al lang over nagedacht. Wellicht hebben jullie er jaren mee geworsteld. Vanalles geprobeerd. Als de beslissing eenmaal is genomen, dan wil je waarschijnlijk ook meteen de volgende stap zetten met mediation. Dit is hoe het werkt:

• Gratis & vrijblijvende kennismaking

Vertel ons jullie verhaal. Dan vertellen wij of we jullie kunnen helpen, hoe we dat doen, wat we van jullie verwachten én hoe snel jullie scheiding naar verwachting kan worden afgerond.

• Mediation sessies

Besluiten jullie met ons in zee te gaan, dan start het mediationtraject en plannen we de eerste afspraak met jullie scheidingsbemiddelaar in. Tijdens de daaropvolgende sessies maken we allerhande afspraken over de zorg voor jullie kinderen, het huis, huisdieren, opgebouwde pensioenen, verdeling van bezittingen en schulden, en maken we de benodigde alimentatieberekening(en) en/of budgetplanning(en).

• Convenant

Zijn jullie eruit? Dan is het mediationgedeelte afgerond en stellen we het rechtsgeldige convenant en eventuele ouderschapsplan op. Hebben jullie minderjarige kinderen? Dan vragen we de echtscheiding voor jullie aan bij de rechtbank.

Maak een afspraak
Scheidingsmediation in Apeldoorn
Mediation bij Scheiden Zonder Zorgen

Tijdens het bemiddelingstraject is er natuurlijk ruimte voor emoties. Want die zijn er nu eenmaal. Bij jou én bij je partner. Onze deskundige, positieve manier van bemiddeling zorgt ervoor dat de communicatie tussen jullie goed verloopt. Zo kun je elk je eigen verhaal vertellen. Wat de situatie met je doet. Als eerste stap om dichterbij elkaar te komen, naar elkaar te luisteren. Om tot goede afspraken te komen. En met een goed gevoel verder te kunnen.

Mediation