Online scheiden?

Dat kan tegenwoordig. Snel en toch even zorgvuldig als bij een regulier scheidingstraject. In een paar weken of in een weekend, wat jullie maar willen. Online scheiden met mediation en meteen alle aanverwante zaken zoals het ouderschapsplan, budgetplan en de alimentatieberekening (laten) opstellen? Het kan.

Hoe het werkt? Aan de hand van door jullie ingevulde vragenlijsten zien we wat er speelt en welke uitdagingen er liggen. Met online mediation via een beveiligde omgeving (beeldbellen of videobellen) en/of per e-mail, begeleiden we jullie bij het vinden van een toekomstgerichte oplossing.

Vrijblijvend contact?

Benieuwd naar een online scheidingsprocedure? Wij leggen het graag verder uit. Dit kan fysiek, telefonisch maar óók online!

Online scheiden via Scheiden Zonder Zorgen kan een enorme uitkomst zijn in de volgende situaties:

  • Als je liever niet meer met elkaar aan tafel zit.
  • Als je ver uit elkaar woont.
  • Of als je er samen al uit bent en je het gewoon snel geregeld wilt hebben.

Onder begeleiding op afstand maken jullie o.a. afspraken over de boedelverdeling, de alimentatie, hoe je omgaat met de kinderen en stellen we het convenant op. Jullie kiezen hiervoor zelf de tijdstippen uit, samen en/of apart.

Begeleiding bij scheiden
Scheidingsmediators
Scheidingsmediators

Indien nodig nemen we de gemaakte afspraken in de vaststellingsovereenkomst, het convenant en/of het ouderschapsplan nog even met jullie door. Als alles netjes is vastgelegd en afgerond, dienen we het gezamenlijke echtscheidingsverzoek in bij de rechtbank* en regelen we de inschrijving van jullie echtscheiding bij de gemeente. That’s it.

* indien van toepassing

Meer over de werkwijze

Mediation helpt je verder

Kies je voor online scheiden of scheiden in een weekend? Dan kan het zo geregeld zijn.

Bij een regulier mediatontraject neemt het echtscheidingsproces in zijn geheel gemiddeld tussen de 8 en 12 weken in beslag: dat zijn gemiddeld 5 sessies voor het mediationtraject en dan nog zo’n 4 weken voordat de rechter schriftelijk uitspraak heeft gedaan. Neem gerust even contact op om de mogelijkheden in jullie situatie te bespreken.

Scheiden Zonder Zorgen. Gewoon, scheiden zonder gedoe.

Contact
Scheidingsmediation-Harderwijk

Voor elke scheidingssituatie

Elke scheidingssituatie is anders. Soms is er sprake van een hardnekkig conflict. Vaak zijn er kinderen betrokken. Ook de vorm van verbondenheid varieert.

Of je nu getrouwd bent, ongehuwd (met of zonder samenlevingscontract) samenwoont of een geregistreerd partnerschap bent aangegaan dat nu beëindigd moet worden, Scheiden Zonder Zorgen weet precies wat er geregeld moet worden. Wat de praktische en financiële gevolgen zijn, of scheidingsmediation handig zou zijn en/of hoe je het beste uit elkaar kunt gaan. Wel zo prettig.