Online scheiden?

Online scheiden, dat kan tegenwoordig. Snel en toch even zorgvuldig als bij een regulier scheidingstraject. In een paar weken of in een weekend, wat jullie maar willen. Online scheiden met mediation en meteen alle aanverwante zaken zoals het ouderschapsplan, budgetplan en de alimentatieberekening (laten) opstellen? Wij helpen jullie graag!

Hoe het werkt? Aan de hand van door jullie ingevulde vragenlijsten zien we wat er speelt en welke uitdagingen er liggen. Met online mediation via een beveiligde omgeving (beeldbellen of videobellen) en/of per e-mail, begeleiden we jullie bij het vinden van een toekomstgerichte oplossing. Eigenlijk niets anders dan bij ‘normale’ scheidingsmediation, maar dan online.

Vrijblijvend contact?

Benieuwd naar een online scheidingsprocedure? Wij leggen het graag verder uit. Dit kan fysiek, telefonisch maar óók online!

Online scheiden via Scheiden Zonder Zorgen kan een enorme uitkomst zijn in de volgende situaties:

  • Als je liever niet meer met elkaar aan tafel zit.
  • Als je ver uit elkaar woont.
  • Als je een druk leven hebt en je online afspraken wel goed in je agenda kunt inpassen.
  • Of als je er samen al uit bent en je het gewoon snel geregeld wilt hebben.

Onder begeleiding op afstand maken jullie o.a. afspraken over de boedelverdeling, de alimentatie, hoe je omgaat met de kinderen en stellen we het convenant op. Jullie kiezen hiervoor zelf de tijdstippen uit, samen en/of apart.

Gratis kennismaken
Petra Lap scheidingsmediator
Fysiek of online scheiden

Indien nodig nemen we de gemaakte afspraken in de vaststellingsovereenkomst, het convenant en/of het ouderschapsplan nog even met jullie door. Als alles netjes is vastgelegd en afgerond, dienen we het gezamenlijke echtscheidingsverzoek in bij de rechtbank* en regelen we de inschrijving van jullie echtscheiding bij de gemeente. That’s it.

* indien van toepassing

Meer over de werkwijze

Ons uitgangspunt om de mogelijkheid tot online scheiden aan te bieden is eenvoudig. We willen graag flexibel, bereikbaar en ondersteunend zijn voor mensen die door de lastige tijd van een scheiding gaan, waar ze ook zijn. Daarnaast hebben we erg goede ervaringen met online scheiden en krijgen we dit ook terug van onze cliënten. Dit komt met name door de vele voordelen van online scheiden.

Het gemak van online mediation betekent dat er geen fysieke bijeenkomsten nodig zijn. Je hoeft met online scheiden dus niet naar één van onze locaties te komen. Dit maakt het vaak makkelijker om het te passen in jullie drukke schema en de doorlooptijd van de scheiding korter is.

Misschien wel het meest belangrijk dat we vaak terugkrijgen is dat cliënten zich tijdens online scheidingsmediation vaak meer op hun gemak voelen. In de veiligheid en het comfort van hun eigen huis communiceren mensen vaak op een meer open en eerlijke manier, wat uiteindelijk leidt tot prettigere scheiding.

Gratis kennismaken
Scheiden Zonder Zorgen locatie in Apeldoorn

Online scheiden voor elke situatie

Elke scheidingssituatie is anders. Soms is er sprake van een hardnekkig conflict. Vaak zijn er kinderen betrokken. Ook de vorm van verbondenheid varieert.

Of je nu getrouwd bent, ongehuwd (met of zonder samenlevingscontract) samenwoont of een geregistreerd partnerschap bent aangegaan dat nu beëindigd moet worden, Scheiden Zonder Zorgen weet precies wat er geregeld moet worden. Wat de praktische en financiële gevolgen zijn, of online scheidingsmediation handig zou zijn en/of hoe je het beste uit elkaar kunt gaan. Wel zo prettig.

Scheiden Zonder Zorgen

Online mediation kost hetzelfde als ‘normale’ mediation. De kosten van scheidingsmediation verschillen erg per situatie. Toch zijn er een aantal handvatten die wij alvast kunnen berekenen. Wil je weten hoeveel het ongeveer gaat kosten? Bereken dan de kosten met onze berekenmodule. Deze tool geeft je een goede schatting van de kosten van jullie scheiding, op basis van jullie situatie. Ga naar de berekenmodule en begin met het plannen van een nieuwe toekomst zonder elkaar.

Berekenmodule

Kies je voor online scheiden of scheiden in een weekend? Dan kan het zo geregeld zijn.

Bij een regulier mediatontraject neemt het echtscheidingsproces in zijn geheel gemiddeld tussen de 8 en 12 weken in beslag: dat zijn gemiddeld 5 sessies voor het mediationtraject en dan nog zo’n 4 weken voordat de rechter schriftelijk uitspraak heeft gedaan. Neem gerust even contact op om de mogelijkheden in jullie situatie te bespreken.

Scheiden Zonder Zorgen. Gewoon, scheiden zonder gedoe.

Neem contact op
Scheidingsmediator in Apeldoorn

Online scheiden van tafel en bed

Online scheiden van tafel en bed is voor stellen die niet volledig willen scheiden, maar apart willen leven. Met online mediation lopen we, niet anders dan bij ‘normale’ scheidingsmediation, stap voor stap door alle afspraken rondom wonen, financiën en kinderen. Deze afspraken worden vastgelegd in een scheidingsconvenant. Online scheiden van tafel en bed biedt gemak en flexibiliteit, waarbij het proces wordt doorlopen in de comfort van jullie eigen omgeving. Laten we eerst eens vrijblijvend kennismaken.

Gratis kennismaken