1 maart 2021

Mediation, de beste hulp bij scheiding

Einde van je relatie, en dan?

Als je er over nadenkt om je relatie te beëindigen, weet je eigenlijk in eerste instantie niet goed wat je voelt. Je wordt heen en weer geslingerd tussen afscheid nemen en toch in de relatie blijven. En als er kinderen zijn, is het vaak nog moeilijker om een beslissing te nemen.

Vaak voelen mensen in deze situatie wel aan wat ze niet meer willen. En komen vervolgens tot de conclusie dat de stap gezet moet gaan worden om los van de ander verder te gaan. Iemand die dan hulp kan bieden bij het scheiden is dan geen overbodige luxe.

Begeleiding bij scheiden

Het was jarenlang gebruikelijk om middels advocaten de scheiding te regelen. Overigens gebeurt dit tegenwoordig nog steeds. Het inschakelen van advocaten is niet alleen een kostbare aangelegenheid. Doordat advocaten het beste uit de scheiding willen halen voor hun eigen cliënt, komen partijen tegenover elkaar te staan.

Hierdoor wordt een periode die toch al heel intensief en verdrietig is, extra onaangenaam. Bovendien kost het veel tijd, energie en geld.

De onderlinge communicatie die vaak tijdens de relatie al moeizaam was, wordt in deze periode nog moeizamer.

Voor kinderen is dit vreselijk, ze hebben niet om deze situatie gevraagd en hebben er ook geen invloed op.

Als je besluit om een mediator te vragen jullie te begeleiden bij het afwikkelen van een scheiding weet je zeker dat je de regie zelf in handen houdt en dat je bovendien niet een rechter laat beslissen over de uitkomst.

Coach bij scheiding

Uit elkaar gaan is heel moeilijk, dat beseffen we ons maar al te goed. Scheiden Zonder Zorgen doet het uiterste om je door deze lastige tijd te coachen. Daarmee zeggen we niet dat scheiden gemakkelijk is.  Maar door onze jarenlange ervaring, grote betrokkenheid bij onze klanten en onze creativiteit bieden we graag hulp bij scheiding om jullie scheiding zo zorgenvrij mogelijk te realiseren.

Lees  de reviews van cliënten maar eens die je voor zijn gegaan.

Juist als je graag samen tot goede, toekomstbestendige afspraken wilt komen is deze hulp bij scheiden een heel geschikt manier. Jullie willen de oplossingen in eigen hand houden. Omdat jullie beseffen dat je in de toekomst goed met elkaar moet kunnen overleggen over bijvoorbeeld de kinderen en huisdieren.

Je wilt je geen zorgen maken over de toekomst daarom is het belangrijk om samen begeleiding bij scheiding in te schakelen.

Apart verder, maar wel op de goede manier!

Je wilt immers als de scheiding achter de rug is apart van elkaar verder gaan, maar wel in verbinding met elkaar.

Tijdens de echtscheidingsmediation neem je afscheid van elkaar.  En kies je de richting die je daarna zelf op wilt gaan.

Ben je benieuwd hoe wij jullie door de nare periode heen kunnen coachen?

Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. In dat gesprek vertellen we graag hoe onze hulp bij scheiding eruitziet!

Hulp bij scheiden?
Mike en Petra gesprek