16 maart 2021

Budgetplanning: zicht op je financiele toekomst

Zicht op je financiële toekomst

Na een scheiding verandert vrijwel alles. Sommige veranderingen zijn welkom, andere veranderingen ronduit beangstigend.

Vooral omdat niet duidelijk is wat deze ‘angstige’ veranderingen gaan beteken in je leven na de scheiding. “Ga ik het redden financieel?’ ‘Is mijn inkomen voldoende om op een prettige manier door te leven?’ ‘Heb ik recht op alimentatie of andere toeslagen en tegemoetkomingen? En om hoe hoog zijn deze bedragen dan?’ ‘Kan ik in het huis blijven wonen?’.

Budgetplanning

Geen zicht hebben op je financiële toekomst is wat sommige mensen die uit elkaar gaan erg bang en onzeker maakt. En omdat de mediators van Scheiden Zonder Zorgen juist willen dat je geen zorgen hebt van de scheiding, bieden we ondersteuning om je meer inzicht te krijgen in je financiële toekomst. Dit doen we onder andere door gebruik te maken van een budgetplanning.  Daarin hou je rekening met de inkomsten en uitgaven nadat jullie gezamenlijke huishouding gesplitst is.

Ook geven we aan wanneer je in aanmerking komt voor welke toeslagen en tegemoetkomingen.

Een andere optie is het invullen van het Nibud Persoonlijk Budgetadvies.

Maatwerk Budgetplanning

Het opstellen van de budgetplanning die helemaal van toepassing is op jouw situatie na de scheiding geeft inzicht.

Dit inzicht geeft rust en biedt tegelijkertijd de gelegenheid om keuzes te maken waaraan je geld gaat uitgeven en waaraan juist niet.

De Budgetplanning vul je zelf in, maar uiteraard helpen we je op weg.
Als je echt liever hebt dat Scheiden Zonder Zorgen een budgetplanning voor je opstelt, dan kan dit.  We gaan dan met behulp van informatie die jij verstrekt een budgetplan voor je opstellen. We maken alimentatieberekeningen en wijzen je de weg bij het aanvragen van toeslagen en subsidies.

Als het van toepassing is, brengen we je in contact met een specialist die je alles gaat vertellen over je hypotheekmogelijkheden!

Maak een gratis kennismakingsafspraak!

Wil je weten hoe wij je ondersteunen in de onzekere periode van scheiden? Maak een afspraak voor een vrijblijvende kosteloze kennismaking. Dan vertellen we alles daarover.

Het is namelijk erg belangrijk om zicht te hebben op je financiële toekomst, een toekomst zonder zorgen!

Hulp bij scheiden?
De kosten voor scheiden