Alimentatieberekening

Onderdeel van het (echtscheidings)convenant – de schriftelijke overeenkomst tussen jou en je partner – is de alimentatieberekening. Afhankelijk van jullie inkomen, toeslagen, draagkracht en eventuele kosten voor levensonderhoud van de kinderen en/of dieren, stellen we samen vast wat jullie individuele bijdrage is.

Ook andere relevante afspraken die we maken tijdens de mediation gesprekken, bijvoorbeeld over de boedelscheiding, worden zorgvuldig vastgelegd in het convenant. Van de verdeling van de zorg van jullie kinderen en budgetplanning, tot en met de verdeling van jullie bezittingen, schulden, verzekeringen en pensioen: alles komt ter sprake en wordt vastgelegd, zodat er in de toekomst geen misverstanden over kunnen ontstaan.

Vrijblijvend contact?

Wat kunnen wij voor jullie betekenen? Laat hier je gegevens achter, wij helpen jullie graag op weg. Dit kan fysiek maar óók online!

Er zijn twee soorten alimentatie: kinderalimentatie en partneralimentatie. Hoe gaat een alimentatieberekening in zijn werk? Wat is een redelijk bedrag en/of waar heb je recht op? Onze mediators maken een officiële alimentatieberekening op basis van zogenaamde Trema-normen: landelijk geldende richtlijnen op basis waarvan rechters, advocaten, financieel experts én scheidingsmediators de alimentatieberekening vaststellen. Zo ben je zeker van een acceptabel bestaan en welzijn van jullie allemaal, ook na de scheiding.

Veelgestelde vragen
Scheidingsmediation Petra in Apeldoorn

Waarom kiezen voor
scheiden zonder zorgen

Onafhankelijke, deskundige berekening

Onze scheidingsmediators zijn o.a. erkend MfN-registermediator mét familie-accreditatie. Een kwalitatieve scheidingsbemiddelaar met exact de juiste kennis, ervaring en vaardigheden. Wel zo’n fijn idee.

Dé scheidingsmediator op de Veluwe

Als onafhankelijke scheidingsmediator bemiddelt, coacht én ondersteunt Scheiden Zonder Zorgen partners en gezinsleden bij scheidingssituaties. Van begin tot eind.

Alimentatieberekening met subsidie

Weten of jullie ook in aanmerking komen voor overheidssubsidie bij de alimentatieberekening? Scheiden Zonder Zorgen zoekt het graag voor je uit.

Gratis kennismakingsgesprek

Alimentantieberekening? Neem gerust contact op voor een korte kennismaking. Dan kijken we vanaf daar verder.

Mediation gezin met huisdier

Heb je een eigen bedrijf? Dan wordt de scheiding iets complexer. Voor welke bedrijfsvorm is ooit gekozen? Zijn destijds huwelijkse voorwaarden opgesteld? Wat is de waarde van het bedrijf? Welke fiscale gevolgen heeft een eventuele verdeling of management buy-out, en hoe kan de continuïteit van de onderneming gewaarborgd worden? Scheiden Zonder Zorgen schept duidelijkheid.

Werkwijze

Mediation & financieel advies

Samen met Scheiden Zonder Zorgen maken jullie heldere afspraken over de verdeling van jullie boedel en/of onderneming en bepalen we de hoogte van de (eventuele) alimentatie. Waar nodig schakelen we financiële, fiscale of juridische experts in, bijvoorbeeld bij de waardebepaling van een bedrijf. Zodat de gevolgen van jullie scheiding – ook zakelijk gezien – beperkt blijven, er een win-win situatie ontstaat. Want het is immers in ieders belang dat het jullie beiden financieel goed blijft gaan.

Alimentatie laten (her)berekenen?

Er staan verschillende rekentools online om zelf het alimentatiebedrag te berekenen. Zeker weten waar jullie financieel aan toe zijn na de scheiding? Of wil je de kinder- en/of partneralimentatie laten herberekenen? Neem contact met ons op voor een officiële alimentatieberekening op maat.

Neem contact op
Scheidingsmediator Petra

Ja, bij een scheiding is het betalen van alimentatie in principe verplicht. Daarbij wordt er wel verschil gemaakt tussen partner- en kinderalimentatie. Lees er meer over in deze blog.

Je hebt recht op alimentatie in de volgende gevallen: bij een echtscheiding, bij beëindiging van een samenlevingscontract, bij ouderlijk gezag en bij scheiding van tafel en bed. In deze blog wordt dit nog verder toegelicht.

Partneralimentatie en kinderalimentatie zijn beiden vormen van alimentatie die na een scheiding of verbreking van de relatie betaald kunnen worden. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen deze twee vormen van alimentatie. Benieuwd naar de verschillen? Lees een van onze blogs over het verschil verschil tussen partner- en kinderalimentatie.

Alimentatie kan worden herberekend als er sprake is van een verandering in de omstandigheden van de alimentatiebetaler of de -ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan een verandering in het inkomen, gezinssituatie of levensonderhoud. In deze blog lees je hoe alimentatie kan worden herberekend.

Nog andere vragen?

Neem contact op